Tärkeää huomioitavaa

Uusia ja käytettyjä myyntiautoja ja -vaunuja suoraan Saksasta – Saksan hinnoin

TehdasTMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus Oy on Suomen johtava tori- ja tapahtumaelinkeinon asiantuntija, joka on vuodesta 2003 alkaen ollut myös Euroopan ja samalla koko maailman suurimman myyntiautojen ja -vaunujen valmistajan saksalaisen Borco-Höhnsin virallinen edustaja ja maahantuoja Suomessa.

BorcoLogo
Borco-Höhns konserniin kuuluvat niin Borco-Höhnsin, Seba-Borco-Höhnsin, Spewin kuin Tamhartin tehtaat. Borco-Höhns konserni on oman alansa ehdoton markkinajohtaja 70% osuudella kokonaismyynnistä. Konsernin pääpaikka on Rotenburgissa Pohjois-Saksassa Hampurin ja Bremenin puolessa välissä.

Borco-Höhnsin tehtailta valmistuu vuosittain tuhansia erilaisia myyntiautoja ja -vaunuja Tämä mahdollistaa kaikki sarjatuotannon edut yhdistettynä yksilölliseen suunnitteluun ja todella viimeisteltyyn ja loppuun asti ajateltuun lopputulokseen. Kaikilla uusilla vaunuilla on kahden vuoden takuu ja rungolle on 15 vuoden ruostumattomuustakuu.

Tärkeää huomioitavaa myyntiauton tai -vaunun etsijöille:

Galvanoitu teräsrunko

Myyntiauto käytössä

Borco-Höhnsin myyntiautojen ja-vaunujen rungot valmistetaan galvanoidusta teräksestä. Rungoille on 15 vuoden ruostumattomuustakuu.

Matalalattiaratkaisut

Kaikki Borco-Höhnsin myyntiautot ja -vaunut ovat kaikki ns. matalalattiamalleja. Normaalissa paketti- tai kuorma-autossa tavaratila rakennetaan aina niin että runko tulee taka-akselin päälle. Myyntiautoissa tämä tarkoittaa sitä, että näiden pohjalle rakennetut myyntiautot ja -vaunut ovat auttamatta liian korkeita myyntiä ajatellen. Kauppa eii käy jos asiakas joutuu nousemaan rappuja tai kurkottelemaan tiskiin. Borco-Höhnsillä kaikissa myyntiautoissa ja -vaunuissa on oma Borco-Hönsin valmistama täysin galvanoitu teräsrunko, jonka sisään mm. akselit integroidaan. Näin myyntitiskit saadaan ideaaliselle korkeudelle ajatellen asikaspalvelua.

Ainutlaatuinen patentoitu rakenneratkaisu

Borco rakenne

Borco-Höhnsin patentoitu alu-sandwitch ratkaisu on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen. Kaikkien myyntiautojen ja -vaunujen kantavat rakenteet ovat alumiinia,jotka muodostavat ikään kuin ruudukon/solukon (kuin katselisitte ruutupaperia) ja jokainen solu täytetään styroxsilla ja polyuretaanilla sekä kapseloidaan tämän jälkeen alumiinilla. Tämä takaa myyntitiloille ainutlaatuisen kestävyyden. 1980-luvun alussa tällä menetelmällä valmistetut myyntivaunut ovat tänäkin päivänä kuivia ja hyviä sekä aktiivikäytössä. Myyntiautoissa usein ”veturista” loppuu tekniikka ennenkuin myyntitilasta.

Myyntiautoja ja -vaunuja joka lähtöön

Borco-Höhnsillä on yli 50 vuoden kokemus ja ammattitaito myyntiautojen ja vaunujen valmistuksesta. Nykyisin myyntiautoja ja -vaunuja tehdään mitä erilaisimpiin tarkoituksiin. Eniten menee edelleen elintarvikekauppiaille, joille on tarjolla kattava mallivalikoima. Muuten tapahtumamarkkinointi on kovassa kasvussa ja myyntiautoja ja -vaunuja menee niin optikkoliikkeille kuin keittiökaappien valmistajille tai vaikkapa ravintoloitsijoille.

Tärkeimmät myyntituotteet myyntiautoille ja -vaunuille:

Foodtruck “street food” kaikissa muodoissaan

grillimyynti

hedelmät, marjat, vihannekset sekä kukat

juustot, meijerituotteet ja einekset

jäätelö

kahvilat

kala ja kalajalosteet

leipomotuotteet

liha ja lihajalosteet

makeiset, kuivahedelmät, mausteet

Myymäläautot

esittelymyynti eli promotion-mallisto

– muut tuoteryhmät esim. käsityöt, tekstiilit, kukat jne..

jne… lista on lähes loputon eli vain mielikuvitus on rajoitteena!

Milloin myyntiauto on saatavissa pakettiautona?

Leipä-auto

Kun myyntiauton paino on alle 3500kg niin auto on saatavilla pakettiautona.

Tässä lyhyt +-lista huomioitavista asioista:

+ saa ajaa B-kortilla

+ saa ajaa nopeusrajoitusten mukaan

– myyntitila max 4m pitkä ja rajoittaa mitä varusteita voidaan painon takia autoon laittaa

– autovero tulee maksettavaksi autoa maahantuonnin jälkeen. Autoveron laskentakaava on tältä osin erittäin monimutkainen eli siihen vaikuttavat mm. auton hinta, ikä, kilometrimäärä, pakokaasupäästöt, kantavuus jne… Autoveron määrä on yleensä max 30% auton hinnasta.

Milloin myyntiauto on saatavissa kuorma-autona?

Kala-auto

Kun myyntiauton paino on yli 3500kg niin auto on saatavilla kuorma-autona.

Tässä lyhyt+- lista huomioitavista asioista:

+ saa varusteltua miten haluaa

+ ei autoveroa

+ myyntitila max noin 9m pitkä

– tarvitsee C-ajokortin

– tarvitsee nopeudenrajoittimen

– saattaa tarvita ajopiirturin (riippuu toiminnasta ja siitä kuka autoa ajaa)

Myyntitila ratkaisee kaiken

Grilli tuoteille

Myyntiautojen ja -vaunujen hinnanmuodostuksessa myyntitila ja sen varustelu ratkaisee aivan kaiken. Myyntiautoissa suosituin alusta (moottori, vaihdelaatikko ja hytti) on tällä hetkellä Renault Master, toisena Fiat Ducato ja kolmantena MB Sprinter. Alusta eli ”veturi” ei kuitenkaan ole se tärkein hinnanmuodostukseen vaikuttava tekijä vaan itse myyntitila. Myyntiauton tai -vaunun tehtävä on olla tehokas myyntityössä. Tässä olennainen merkitys on myyntitilan varustuksella esim. myyntitiskin pituus, kylmätilat, hygieniapisteet, generaattorit, akustot, valaistus jne… vaikuttavat olennaisesti hinnoitteluun.

Kunnollinen myyntiauto tai -vaunu nostaa myyntiä

Asiakkaat arvostavat tuotteiden hyvää esillepanoa, kunnollista valaistusta ja kylmäketjujen katkeamattomuutta eli luottamusta lisääviä toimia. Myyntiautolla tai -vaunulla yrittäjä puolestaan helpottaa merkittävästi omaa elämäänsä ja tekee ”ihmisarvoisesti” kauppaa siisteissä sisätiloissa hyvissä olosuhteissa ja säästää samalla olennaisesti niin aikaa kuin itseäänkin verrattuna vaikkapa jokapäiväiseen teltanpystytykseen ja purkuun.

Valmiiksi hyväksytty elintarvikehuoneistoksiKalan myyntiin

Kaikki Borco-Höhnsin elintarvikkeiden myyntiin tulevat myyntiautot ja -vaunut ovat valmiiksi hyväksyttyjä elintarvikehuoneistoksi, Suomessa käyttöönottoon riittää ilmoitus paikalliselle terveysviranomaiselle. Kaikissa myyntiautoissa ja -vaunuissa on asialliset hygieniapisteet, siivouskomerot kuin helposti puhtaana pidettävät pinnat valmiina.

Uusi vai käytetty?

Rotenburg Rotenburg

Useimmiten uudet kauppiaat haluavat aloittaa käytetyllä mutta hyväkuntoisella myyntiautolla tai -vaunulla. Kun sitten opitaan tietämään mitä oikeasti tarvitaan ja miten kaikki pitää olla ”järjestettynä” niin sitten tilataan uusi omien tarpeiden mukaan mittatilaustyönä tehty uusi myyntiauto tai -vaunu.

Käytetyt myyntiautot ja -vaunut

Käytetyt

Käytettyjä myyntiautoja ja -vaunuja on Borco-Höhnsillä aina satoja ja yleensä sopiva aihio mistä pystytään tekemään juuri Teille sopiva ratkaisu löytyy kohtuullisessa ajassa. TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus kartoittaa aina ensin asiakkaan tarpeet ja laittaa sen jälkeen ns. eurooppalaisen haun, jossa kartoitetaan niin tehtaan kuin Borco-Höhnsin jälleenmyyjien varastotilanteen ympäri Eurooppaa. Sopivimmista lähetetään asiakkaalle tarjoukset. Jos tältä pohjalta alkaa jokin kiinnostaa niin autosta tilataan vaikka sata kuvaa joka suunnasta sekä käydään kaikki asiat yhdessä lävitse.

Jos sopiva käytetty myyntiauto tai -vaunu löytyy niin se menee aina ensin Saksassa tehtaan täyshuoltoon. Täyshuollossa kyseisen automerkin merkkihuolto käy lävitse moottorin ja vaihdelaatikon sekä jarrut eli koko tekniikan. Mm. autoissa jakopäänhihnat vaihdetaan aina automaattisesti. Tämän jälkeen käydään Borco-Höhnsillä lävitse koko myyntitila, kylmäkoneet, kuluvat osat jne… Täyshuollon jälkeen tehtaan tarkastusosasto käy työn lävitse vastaavasti mitä uusissa autoissa ja jos vikoja havaitaan niin auto palaa takaisin huoltoon bumerangina.

Täyshuollon jälkeen auto toimitetaan Suomeen. TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus huolehtii ns. avaimet käteen periaatteella autojen maahantuonnista ja kaikesta paperisodasta (rahti, huolinta, vastaavuudenmukaisuustodistukset, runkojen kiinnitystodistukset, väliseinien lujuuslaskelmat, nopeudenrajoittimien todistukset, rekisteröinnit, vakuutukset, mahdolliset tullaukset jne…) Toimituskulut edellämainitusta ovat vaunuissa alkaen 1500 euroa sis alv 24% ja myyntiautoissa alkaen 2500 euroa sis alv 24%.

Uudet myyntiautot ja -vaunut

Kala-auto

Kuinka pyydän tarjouksen

1) tutustu kotisivuihimme ja lataa haluamasi esitteet

2) pyydä tarjous sinua kiinnostavista vaunuista. Helpoin tapa on olla yhteydessä myyntiimme 020 7498711 tai ari.kallas@markkina.net

3) lähetämme mahdollisimman nopeasti tarjouksen Teille!

Huomioitavaa: Borco-Höhnsin myyntiautot ja -vaunut ovat saman hintaisia niin Suomessa kuin Saksassakin. Vaunujen hinta muodostuu seuraavasti:

nettohinta Saksassa + toimituskulut.

4) Keskimääräinen toimitusaika uusissa tilattavissa (valmistettavissa myyntiautoissa ja -vaunuissa) on noin kuusi kuukautta. Valmiin varastomallin saattaa saada hyvinkin nopeasti.

Uutta myyntiautoa tai -vaunua suunnitellessa kartoitetaan siis ensin huolella asiakkaan tarpeet ja tekniset toteuttamismahdollisuudet sekä tehdään näiden pohjalta tarjous. Hyväksytyn tarjouksen jälkeen tehdään lopullinen rakennuspiirrustus asiakkaan hyväksyttäväksi.Toimitusaika on tällä hetkellä noin kuusi kuukautta, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Valmistumisen jälkeen auto toimitetaan Suomeen. TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus huolehtii ns. avaimet käteen periaatteella autojen maahantuonnista ja kaikesta paperisodasta (rahti, huolinta, vastaavuudenmukaisuustodistukset, runkojen kiinnitystodistukset, väliseinien lujuuslaskelmat, nopeudenrajoittimien todistukset, rekisteröinnit, vakuutukset, mahdolliset tullaukset jne…) Toimituskulut edellä mainitusta ovat vaunuissa alkaen 1500 euroa sis alv 24% ja myyntiautoissa alkaen 2500 euroa sis alv 24%.

Hinnoittelusta

ennen-kuva001

Ennnen muutosta

jalkeen-kuva001

Muutoksen jälkeen

Käytetyt myyntiautot ja -vaunut ovat myyntivarastossa aina siinä kunnossa missä ne ovat edellisen asiakkaan jäljiltä. Koska lähes kaikilla ostajilla on yksilöllisiä tarpeita ja muutostoiveita niin muutostyöt tehdään vasta kaupan varmistuttua. Muutostöiden hinta tulee ilmoitettuun hintaan lisäksi. Tehtaan myyntihinta sisältää lähes aina ns. tehtaan täyshuollon, jolloin koko myyntiauto tai -vaunu käydään perusteellisesti lävitse samaan hintaan. Ilmoitetusta myyntihinnasta ei juurikaan voi tinkiä. Jos haluaa ”säästää” tinkimällä tehtaan perushuollosta niin se on mahdollista mutta ei kovinkaan järkevää. Usein huoltotöiden hinta jälkeenpäin voi nousta arvaamattoman korkeaksi.

Kaikista autoista ilmoitetaan aina ns. netto netto hinta eli suomalaisella Y-tunnuksella varustetun ostajan ei tarvitse maksaa Saksan arvonlisäveroa, mutta ei vastaavasti saa vähentää Suomen arvonlisäveroa. Esim. auto maksaa Saksassa tehtaan sivuilla 30.000 euroa niin sen hinta Suomeen tuodessa on samat 30.000 euroa. Borco-Höhnsin myyntihinnat ovat siis samat niin Suomessa, Saksassa kuin ympäri maailmaakin.

Myyntihinnan päälle tulevat toimituskulut joista jo aikaisemmin olemme kertoneetkin.

Kaikkiin alle 10 vuotta vanhoihin myyntiautoihin ja -vaunuihin on saatavissa 30% omarahoitusosuudella kätevä osamaksusopimus jopa viideksi vuodeksi. Tällöin auto itsessään on vakuutena, joten muita vakuuksia ei tarvita.

Käytetyt Saksassa
Käytetyt Suomessa
Mallit